top of page

Sun, Jan 17

|

Vest 93

3-Daagse Cursus januari

In deze 3-daagse cursus ga je een sieraad maken van keramiek. Een ketting met kralen, een armband, oorbellen of een ring of een complete set, het kan allemaal.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken

DATUM

Jan 17, 2021, 7:00 PM – Jan 31, 2021, 11:00 PM

Vest 93, Vest 93, 3311 TT Dordrecht, Nederland

DETAILS

In deze 3-daagse cursus ga je een sieraad maken van keramiek. Een ketting met kralen, een armband, oorbellen of een ring of een complete set, het kan allemaal. Je kunt kiezen of je gaat werken met porselein of met steengoedklei. Porselein leent zich goed voor fijnere dingen en met steengoed kun je wat robuustere ontwerpen maken. Je bent vrij om te maken wat je wilt, zolang het materiaal het toelaat. Werken met keramiek is namelijk een delicaat proces en vergt enige handigheid en vooral geduld. De klei moet goed drogen en wordt 2x op hoge temperatuur gebakken. Dit kan niet in 1 dag en daarom beslaat deze cursus 3 dagen.

PROGRAMMA

Les 1

De eerste les ga je je sieraad ontwerpen en ga je direct met de klei aan de slag. Je maakt kennis met het materiaal en gaat de mogelijkheden onderzoeken om te kijken wat haalbaar is. Na deze les laten we de ontwerpen goed drogen en bakken wij het tot ‘biscuit’ op 980°c.

Les 2

In de tweede les ga je kleur geven aan je ontwerpen, hiermee bepaal je de uitstraling van je uiteindelijke sieraden. Dit doen we met glazuur wat we met de kwast aanbrengen. We werken met verschillende kleuren, maar vooral veel pastel. Na deze les bakken wij je ontwerpen op 1250°c.

Les 3

Tijdens de derde les en tevens de laatste les ga je jouw ontwerpen in elkaar zetten tot sieraad. We hebben verschillende materialen waar je gebruik van kunt maken zodat je je ontwerp ook daadwerkelijk kunt gaan dragen, of wellicht cadeau kunt geven.

PRAKTISCH

Voor wie is het?

Voor iedereen die creatief is en een keer zelf iets moois wilt maken. Het is wel fijn als je een beetje handig bent met je handen, er komt gepriegel aan te pas. Trek niet je mooiste kleding aan, je kunt vies worden.

​Hoelang duurt het?

3 lessen van 2 uur. 

Aantal mensen?

Er zijn beperkt aantal plaatsen ivm corona. Er is daarom ruimte voor 6 deelnemers. 

 Wat kost het?

De prijs voor de cursus is €100,- per persoon  ​Wat is er inbegrepen?

Al het materiaal; klei, glazuur, kralen en onderdelen. Het werk wordt ook door ons 2x gestookt in de keramiekoven op 980º en 1250º graden.

Verder serveren we natuurlijk koffie / thee & iets lekkers.

TICKETS

  • Ticket

    €100.00

Total

€0.00

Deel dit evenement

bottom of page